Wat is Neurofeedback?

Neurofeedback (ook wel EEG Biofeedback of Neurotherapie), is een trainingsmethode waarbij de hersengolven in real-time worden gecontroleerd en geregistreerd door een computer die de informatie gebruikt om de hersenen te trainen optimaal te laten functioneren. Door het plaatsen van sensoren op het hoofd wordt de hersenactiviteit gemeten en de elektrische activiteit weergegeven op een beeldscherm. De computer controleert de hersengolven terwijl je luistert naar muziek en je ziet een visuele animatie op het beeldscherm.

De NeurOptimal® methode die we gebruiken brengt balans in jouw hersenactiviteit. Dit is down-to-earth en wetenschappelijk onderbouwd. Anders dan ‘praattherapie’ is heeft onze aanpak direct invloed op onze inwendige computer: de hersenen.

Trainen betekent: in de hersenen nieuwe en meer flexibelere verbindingen maken. Neurofeedback gaat naar de oorsprong: NeurOptimal® spreekt de hersenen rechtstreeks aan om nieuwe verbindingen te maken. De elektrische hersenactiviteit wordt uitgemeten met sensoren en EEG-apparatuur terwijl u naar muziek luistert. In deze muziek wordt realtime feedback op de hersenactiviteit verwerkt die de hersenen aanzet tot het maken van nieuwe en efficiëntere verbindingen.

Het doel van neurofeedback is om de onderliggende oorzaak aan te pakken en de normale hersenfuncties te herstellen. Deze methode leert de hersenen optimaal te functioneren.