Hoe verloopt een sessie?

 

Bij een neurofeedback  training ga je zitten in een gemakkelijke stoel. Met geleidepasta worden op het hoofd en de oren vijf sensoren aangebracht. Via deze sensoren worden continu je hersenactiviteiten gemeten en doorgegeven aan een computer. Er gaat via de sensoren niets het brein in, het is ‘non-invasief’ zoals dat heet.
 
Nadat de sensoren zijn aangebracht, gaat de training van start. Je luistert ruim een half uur naar rustige muziek en kijkt daarbij naar een visuele animatie. Je hoeft verder niets te doen. Het is een onderbewust leerproces. De meeste mensen ervaren dit als heel ontspannend.
 
Terwijl je luistert en/of kijkt, zijn er af en toe hele korte onderbrekingen in het geluid. Nog geen fractie van een seconde. Dit is de feedback die de software van NeurOptimal® via het gehoor aan de hersenen terug geeft. Precies op het moment dat het teveel turbulentie in de hersenen detecteert. Jouw brein reageert hierop door de turbulente delen te reorganiseren door daar nieuwe meer evenwichtige verbindingen te maken. De NeurOptimal® methode brengt balans in je hersen- en zenuwstelsel.

De trainingen kosten geen enkele inspanning, je ervaart daarentegen juist fijne ontspanning.